نشست کمیسیون کشاورزی و آب

کمیسیون_کشاورزی_و_آب اتاق مشهد با حضور «محمدرضا مودودی»، رئیس سازمان توسعه تجارت ایران، «مظفر علیخانی » معاون فنی و خدمات بازرگانی اتاق ایران و جمعی از مقامات استانی و شماری از فعالان این عرصه 23 مرداد ماه 1398 در محل اتاق بازرگانی خراسان رضوی برگزار کردید.

 

?غلامرضا میری – نایب رئیس شورای ملی زعفران در #کمیسیون_کشاورزی_و_آب اتاق مشهد
?نرخ زعفران کاهش زیادی داشته است آن هم در حالی که در سال زراعی جاری شاهد رشد تولید این محصول خواهیم بود.
? با این افزایش تولید و دلسردی صادرکنندگان، بیشتر زعفران به صورت قاچاق خارج می شود. باید ترتیبی اتخاذ شود تا صادرکننده با صادرات آشتی کند. همچنین روند بازگشت ارز حاصل از صادرات باید شفاف شود تا صادرکننده بداند امروز که دست به تجارت می زند، با ارز خود چه کند؟
? ما نمی توانیم ارز وارد کشور کنیم. باید بستر و مسیری برای ورود ارز پیش بینی و فراهم شود. حاشیه سود زعفران بسیار کم است، در نتیجه نمی توانیم به اتکای تفاوت نرخ، ارز را در نیما بپردازیم.

 

? علی شریعتی مقدم- رئیس کمیسیون کشاورزی و آب اتاق مشهد:
?در شرایط فعلی که اقتصاد کشور با چالش هایی جدی مواجه است، انتظار می رود تا به منظور عبور از بن بست ها، اتاق بازرگانی و دولت در کنار هم قرار بگیرند و به امر توسعه تجارت و صادرات محصولات مختلف کمک نمایند.
?تغییر قوانین، ممنوع و آزاد شدن مکرر صادرات و واردات بعضی اقلام و محدودیت های بخش ارزی، بر سنگینی تحریم ها افزوده است. بسیاری از خریداران خارجی به همین دلیل علاقه مند به همکاری با ما نیستند و این رویه به تجارت ما خسران وارد می آورد.
?در جلسه ای که با وزیر و فراکسیون زعفران در مجلس داشتیم، به این نتیجه رسیدیم زعفران پیش‌قراول صادرات محصولات کشاورزی ایران باشد و بسته ای برای رفع مشکلات و ساماندهی آن در نظر گرفته شود. وزارتخانه مایل به تفویض اختیارات خود در وزارتخانه به بخش خصوصی بود.
?کاری که ما در کمیسیون کشاورزی اتاق مشهد انجام دادیم امکان سنجی جهش صادراتی در حوزه زعفران بود که دانشگاه فردوسی در این خصوص طرحی پژوهشی را به انجام رساند.

 

?محمود بازاری- مدیرکل دفتر توسعه صادرات محصولات کشاورزی سازمان توسعه تجارت در کمیسیون کشاورزی و آب اتاق مشهد:
?در بخش کشاورزی و صنعت غذا 15 درصد از صادرات کشور را در اختیار داریم. در سال های مختلف بخش کشاورزی و غذا و به ویژه محصولات کشاورزی یکی از پرتقاضاترین و متنوع‌ترین سبدهای صادراتی کشور را شامل می شده اند که بازار بیش از 60 کشور را پوشش می داده اند.
?براساس آخرین بسته سیاستی که اردیبهشت امسال از سوی بانک مرکزی اعلام شد، صادرکنندگان باید حداقل 50 درصد از ارز خود را در سامانه نیما عرضه کنند. حال اگر مصر باشیم که تکلیف 50 درصد دیگر چه می شود، باید توجه کنیم که نرخ ارز نیمایی عملا به نرخ ارز بازار آزار نزدیک شده است. بانک مرکزی نیز همراهی کامل دارد تا اگر کل ارز صادرکننده در حوزه کشاورزی و غذایی به نسبت به 50 درصد واردات و یا به صورت اسکناس تسویه شود، تاییدات لازم را به صادرکننده ارائه کند. استرداد ارز صادراتی نیز براساس دستورالعمل به نسبت یک تا 100 درصد است، یعنی به هر میزانی که صادرکننده در سال گذشته رفع تعهد کرده باشد، به همان مقدار نیز از او تعهد برداشته می شود.

 

?«محمدرضا مودودی»- رئیس سازمان توسعه تجارت ایران در #کمیسیون_کشاورزی_و_آب اتاق مشهد:
?زعفران برای همه ما یک محصول شاخص است برندی برای ایران به شمار می آید اما همه باید ما را با این برند بشناسند چون تنها در این صورت است که ارزش افزوده رقم می خورد.
?برند شدن زعفران ایران، قدرت درآمدزایی و اشتغال را ارتقا می بخشد. باید این فرصت را مغتنم بشماریم.
?در حوزه برندینگ زعفران درست است که اسپانیا گام های جدی برداشته و حضور خود را نهادینه کرده است اما ما نیز به موازات تلاش هایی که برای تولید می کنیم، باید حوزه برندسازی را نیز مجدانه پیگیری نماییم. توجه داشته باشیم که کمترین درآمدزایی از بخش تولید و بیشترین درآمدها نیز مربوط به برند و عرصه های طراحی و نوآوری یک محصول است.

 

منبع: http://www.mccima.com

 

مطالب مرتبط

دیدگاه‌تان را بنویسید

بخش‌های مورد نیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدهای هفته